رستوران، کافی شاپ و روم سرویس

علیرغم تصور بسیاری از افراد که رستوران یا کافی شاپ را فقط در سطح فروش و صدور صورت حساب برای مشتریان خود می‌دانند، باید به این نکته توجه داشت که رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها یکی از پیچیده ترین مراکز خدماتی بوده و در رده بزرگترین مراکز خدماتی چه بصورت زیر مجموعه‌ای و چه به صورت تک واحدی قرار می‌گیرند. بنابراین دقت بالا در انجام عملیات، دقت در کنترل امور و مدیریت بر آن‌ها از جمله مواردی است که نیازمند به برنامه ریزی و ابزار به روز و قوی می‌باشند.

دقت در امور ثبت درآمدهای رستوران به تفکیک و در جمع، ارائه گزارشات دوره‌ای و مقایسه‌ای، دسترسی به میزان مصرف مواد اولیه و ضایعات، دریافت آمار مختص به فروش اغذیه و نوشیدنی‌های مختلف، کنترل میزان مواد اولیه مورد نیاز، ارائه آمار مشتریان اعتباری، ارائه آمار فروش به کلیه مشتریان و… همگی از جمله نکاتی هستند که بسیار حائز اهمیت بوده و می‌بایست توسط ابزار مکانیزاسیون تحت پوشش و کنترل قرار گیرند.

از دیگر نکاتی که می‌بایست در سیستم رستورانی در نظر گرفت قابلیت ارتباط مستقیم با سایر زیر سیستم‌های یک مجموعه بالاسری می‌باشد، به عنوان مثال در صورتیکه مبحث مورد نظر یک هتل باشد می‌بایست غیر از ارتباط مستقیم بخش رستوران با بخش پذیرش که بصورت اتوماتیک کلیه هزینه‌های مهمان را به حساب اتاق نگهداری نماید، نسبت به تفکیک درآمدها و تنظیم نگرش‌های مختلف مانند Full board ،Half board و… ارائه خدمات نماید.

قابلیت ارتباط مستقیم با دستگاه‌های سخت افزاری جانبی مانند PDA، کارت خوان و PC-POS از جمله مواردی هستند که یک نرم افزار یک پارچه رستوران می‌بایست تحت پوشش خود قرار دهد. در حال حاضر سیستم ما به PC-POSهایی همچون پارسیان، سداد، به پرداخت ملت و سامان متصل است و قابلیت اتصال به PC-POSهای دیگر را هم داریم.

برخی از امکانات نرم افزار رستوران و کافی شاپ

  • انجام کلیه امور از طریق رک: کلیه عملیات مربوط به رستوران، کافی شاپ و روم سرویس از طریق رک انجام می‌پذیرد و نیازی به بازکردن صفحات متفاوت توسط کاربران وجود ندارد. این رک کاملا واکنشگرا (Responsive) می‌باشد و بر روی دسکتاپ و تبلت قابل نمایش است. همچنین بر اساس نقش افراد(صندوقدار یا کاپیتان)، دسترسی‌های متفاوتی برای آن‌ها وجود دارد.
  • PDA رستوران: کاپیتان بر روی تبلت خود امکان مشاهده رک رستوران و عملیات‌های آن با توجه به دسترسی خود را دارد.
  • تعریف انواع وعده غذایی برای رستوران‌ها: در نرم افزار رستوران و کافی شاپ امکان تعیین وعده غذایی همچون صبحانه، ناهار و شام و… وجود دارد.
  • تعریف منو برای یک محل فروش و یک وعده غذایی: برای هر محل فروش در هر وعده غذایی نام منو را تعیین و کالاهای مخصوص به آن منو را انتخاب می‌کنیم.
  • ارسال بن سفارش به پرینترهای بن مختلف با توجه به محل سفارش و نوع سفارش
  • قابلیت سرو با تاخیر: گاهی مهمان ممکن است بخواهد سفارش خود را ثبت کند اما از کاپیتان درخواست داشته باشد که سفارش او با تاخیر سرو شود در نتیجه کاپیتان می‌تواند دقایق تاخیر سفارش را در نرم افزار ثبت کند.
  • قابلیت تجمیع سفارش چند میز: گاهی مهمانان چند میز ممکن است بخواهند بعد از ثبت سفارش‌های خود به روی یک میز بزرگتری بنشینند در نتیجه کاپیتان می‌تواند کلیه سفارشات میزها را به یک میز انتقال دهد.
  • صدور سه بن سفارش، اصالح و ابطال: پس از ثبت سفارش مهمان توسط کاپیتان، سیستم به طور اتوماتیک یک بن سفارش برای آشپزخانه ارسال می‌کند تا سفارش او آماده شود. حال اگر به عنوان مثال مهمان از یکی از کالاهای سفارش خود پشیمان شده باشد یک بن ابطالی برای آشپزخانه ارسال می‌شود. یا ممکن است مهمان قصد اضافه کردن کالایی به سفارش خود را داشته باشد در نتیجه یک بن اصلاحی به آشپزخانه ارسال می‌شود.
  • تعیین نرخ متفاوت به هر یک از انواع عضویت: در نرم افزار می‌توان برای هر نوع عضویت باشگاه مشتریان وفادار نرخ متفاوتی از دیگری تعریف کرد که هنگام ثبت رزرو آنلاین اتاق سیستم به صورت اتوماتیک بر اساس نوع عضویت مهمان، نرخ مصوب این عضو را به اون نمایش می‌دهد.
  • قابلیت اعمال نرخ فصلی: سیستم نرخنامه با توجه به تقویم تعریف شده توسط کاربر، امکان تعریف نرخ‌های متفاوت را دارد.
  • قابلیت اتصال به انواع POS-PC برای تسویه: در حال حاضر سیستم ما به PC-POSهایی همچون پارسیان، سداد، به پرداخت ملت و سامان متصل است و قابلیت اتصال به PC-POSهای دیگر را هم داریم.
  • قابلیت جا به جایی میز: گاهی مهمان ممکن است بخواهد میز خود را پس از ثبت سفارش برای آن میز تغییر دهد در نتیجه کاپیتان می‌تواند سفارشات میز او را به میز دیگری انتقال دهد.
  • صورت هزینه: در نرم افزار امکان محاسبه صورت هزینه مهمان وجود دارد.
  • تاریخچه سفارشات باز یک میز

جستجو